BİNGÖL / MERKEZ - Aşağı Yenibaşlar İlkokulu

Haz

2. Sınıf öğrencilerimiz karnelerini alarak tatile girdiler. 2. Sınıf öğrencilerimizin sene içerisinde göstermiş oldukları üstün başarıdan dolayı çok teşekkür ederiz. Sayın İbrahim İNCE öğretmenimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

Birinci sınıflarımız karnelerini aldı. Okumaya geçmenin vermiş olduğu mutlulukla beraber tatile girdiler. Sayın hocalarımız Hilal ERTUĞRUL, Cansu KILIÇ ve Eda Nur İNCE´ ye emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

Ana sınıfı öğrencilerimiz karnelerini alarak büyük bir mutluluk yaşadılar. Sayın Sultan KAZANHAN hocamıza vermiş olduğu emeklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Haz

SEVGİLİ ÖĞRENCİLER KULLANMADIĞINIZ KİTAP DEFTER VE KAĞITLARINIZ OKULUMUZA GETİRİNİZ.BU ŞEKİLDE MİLLİ EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAYALIM.

May

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda stajer öğrenci olarak çalışan sayın Hatun İNAK´ a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ederiz. Hayatında başarılar dileriz.

May

2016 - 2017 Eğitim Öğretim yılında resmi okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve yatılı bölge ortaokullarının değerlendirilmesini sağlayacak "okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları standartları modülü " veri girişine açılmıştır.

May

4. Sınıf öğrencilerimiz 25 Mayıs Perşembe günü Öğretmenleri sayın Ömer AFŞİN´in organizasyonu ile veda partisi yaptılar. Veda partisinde şarkılar söyleyip, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

May

Köyümüz sakinlerinden Sayın Ömer KIZILBOĞA okulumuz personeline kahvaltı ikram etmiştir. Sayın Ömer Beye teşekkürlerimizi sunarız.

May

Okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları yazılar, şiirler, güzel sözler ve şarkılar eşliğinde anneler günü kutlaması yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin hazırladıkları güzel gösteriden dolayı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü´dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.
Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor. Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

May

Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi kapsamında hazırladıkları ‘Ağız ve diş sağlığının önemi’ projeyle okulumuza yaptıkları ziyaretle öğrencilerimizi diş macunu ve diş fırçası dağıttılar. Bu projede emeği geçenlere öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Nis

OKULUMUZDA 23 NİSAN VELİLERİMİZİNDE KATILIMIYLA BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI. ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI OYUNLAR, GÖSTERİLER SERGİLENDİ.

Mrt

BAHARIN GELMESİYLE OKUL BAHÇEMİZİ YEŞİLLİK BAKIMINDAN ZENGİNLEŞTİRMEK İÇİN ÖĞRETMENLERİMİZ,ÖĞRENCİLERİMİZ VE PERSONELLERİMİZLE EĞLENEREK FİDAN DİKİMİ YAPTIK. ÖĞRENCİLERİMİZE YEŞİLİ SEVDİRMEK AMACIYLA YAPILAN UYGULAMAYA ÖĞRENCİLERİMİZİN KATILIMI ÜST DÜZEYDE OLDU. ÖĞRENCİLERİMİZE SORUMLULUK BİLİNCİ KAZANDIRMAK AMACIYLA FİDANLARIN BAKIMINDA ÖĞRENCİLERİMİZ GÖREVLENDİRİLDİ.

Mrt

1914 yılında başlayan 1. Dünya Savaşı’na Osmanlı Devleti katılmamıştı. Fakat İngiltere ve Fransa’nın Türk toprakları üzerinde savaşı sürdürmeye çalışması, Osmanlı Devleti’nin Almanya’yı destekleyerek, ülke sınırları üzerinde bazı cephelerde savaşmasını zorunlu kıldı.

Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya Savaşı içinde yer alan bir savaş oldu. İngiltere ve Fransa’nın Çanakkale ve İstanbul Boğazları üzerinden Rusya’ya yardım etme isteği ve Rus donanmalarının, Boğazlar yoluyla Ege sularına ulaşma çabaları Çanakkale Savaşı’nın gerçek nedenidir. Osmanlı donanması harap durumdaydı. Ordu çok donanımsızdı. Fakat herkes bir konuda kararlıydı. Topraklarını düşmana vermeyeceklerdi. İngiliz ve Fransız orduları önce deniz yoluyla güçlü bir saldırıya geçtiler.

Türk ordusunun isabetli top atışları onların donanmalarını denize gömdü. Bu defa karadan saldırılar başladı ve Gelibolu Yarımadası’na çıkarma yaptılar. Mustafa Kemal Atatürk, Conkbayırı ve Anafartalar’da komutandı. Onun kahramanlığını, dost düşman herkes bu savaşta anladı.

İtilaf Devletleri donanmaları, 18 Mart saldırısında başarısız olunca, Çanakkale Boğazı’ndan geçemeyeceklerini anladılar. Bu da Türk tarihine “Çanakkale Geçilmez” olarak geçti. 18 Mart, Ulusal Kurtuluş Savaşı’na zemin hazırladığı için büyük bir önem kazanmaktadır.

Çanakkale’de şehit düşen askerler anısına bir anıt yapılmıştır. Her yıl 18 Martta tüm yurtta ve okullarda Çanakkale Zaferi kutlanır; Çanakkale şehitleri saygı ile anılırlar.

Mrt

İSTİKLAL MARŞI´NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY´U ANMA GÜNÜ KAPSAMINDA OKULUMUZDA TÖREN YAPILMIŞTIR.ÖĞRENCİLERİMİZİN HAZIRLADIĞI VE SUNDUĞU PROGRAM BÜYÜK İLGİYLE TAKİP EDİLDİ. İSTİKLAL MARŞI´NIN ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMİ VURGULANMIŞTIR. MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY´UN DÖNEMİN ZORLUKLARINDA AYAKTA DURARAK MİLLİ MARŞIMIZI YAZARAK MİLLETİMİZ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ADIM ATTIĞI ÜZERİNDE DURULDU. BU GÜZEL PROGRAMI HAZIRLAMASINDA VE SUNMASINDA EMEĞİ GEÇEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER ÇALIŞMALARININ DEVAMINI DİLERİZ.